top of page
Logga Art of Space transparent_edited.pn
MIN MAGISKA TRÄDGÅRD
Skiva och musikföreställning

Vi ska på turné våren 2024! 

Med start lördagen den 6 april ger vi oss ut på vårturné med Folkets Hus och Parker i mellan- och södra Sverige. Torsdagen 9 maj gör vi turnéns sista föreställning. Titta gärna in på Folkets Hus och parkers hemsida för mer information och turnéplan. 

Hoppas vi ses!

Om projektet

Visst är det fascinerande med naturens generositet? Om du skulle spara alla frön från din favorittomat och plantera dem, så skulle dessa frön, efter en enda odlingssäsong, kunna ge upphov till kanske 100 nya plantor, som i sin tur skulle kunna ge dig 10 000 nya tomater… Vilket otroligt överflöd!

 

När Dag Elfgren, Östhammars kulturskolechef, våren 2021 gav oss uppdraget att skriva nya barnvisor för kommunens sexåringar, föll sig valet av tema helt naturlig.  Vi, som utflyttade storstadsbor med längtan till landet, har gradvis blivit alltmer bergtagna av naturens och odlingens mirakel. Under de senaste åren har vi förstått hur viktigt det är att förvalta vår relation till jorden och hennes gåvor på ett hållbart och naturligt sätt.

Vår önskan med dessa sånger har varit att väcka barnens inneboende nyfikenhet och kreativitet kring detta ämne för att förhoppningsvis lägga en grund till ett fortsatt intresse längre fram i livet. En annan del av den pedagogiska intentionen har varit att presentera olika musikstilar för barnen, som de kanske inte självklart möter i sin vardag.

Min magiska trädgård presentationsbild.jpeg

Som en rolig bonus blev Annas föräldrar också inspirerade att skapa akvareller till sångerna. De flesta är målade av Johnny, en del i samarbete med Ingegerd, som både bistått i hans skaparprocess och även bidragit med en egen bild. Detta blev till ett texthäfte med bilder och sångtexter, som kompletterade konserten, och nu är ett perfekt komplement till skivan vi bestämde oss för att spela in.

 

Under våren 2022 gick vi in i 'studion' med ett gäng makalösa musiker och medmänniskor och startade processen som nu blivit skiva! Skrolla ner en bit så hittar du länkar till skivan på Spotify, Youtube, Tidal och Apple music.

God lyssning önskar vi från vår egen Magiska trädgård! ;)

Kort presentationsfilm!

Min magiska trädgård

Musikföreställningen

På ett helt organiskt sätt ville sångerna sen bli en barn- och familjeföreställning, som nu ligger i utbudet på Västmanlandsmusiken, 

Musik i Uppland, Region Stockholm och Folkets Hus och parker.

VI har knutit ihop sångerna med små prator, upptåg och enkla dansrörelser med Trädgårdstrollkaren Anna och Musikmagikern Lennart.

Kom och sjung, dansa och  Trädgårdstrolla med oss!

Här kan du ladda ner sångtexterna.

Albumkonvolut - Min Magiska Trädgård.png
Min magiska trädgård
Skivan

Lennart Simonsson

musik, text & produktion (piano & keyboards)

Anna Widing – idé & text (sång)

Erik Häusler – produktion, inspelning, mix & master

Jojje Wadenius (elgitarr & akustisk gitarr)

Mattias Svensson (kontrabas & elbas)

Joakim Ekberg (trumset)

Svante Henryson (cello)

Magnus Lindgren (klarinett & flöjt)

Alexander Skylvik (tuba)

Sara Niklasson (fiol & banjo)

Tomas Bergquist (slagverk & keyboards)

Youtube
spotify svartvit.png
Spotify
apple logga svart.png
Apple music
tidal.png
Tidal

Höstrelease 8 november 2022!

När Jojje mailade oss efter att ha lyssnat på skivan sommaren -22 och skev: ’Vilken kanonbra platta! …..Can’t wait to play it live!’ .. så tändes en liten gnista i oss.. Tänk om.. tänk om vi faktiskt skulle kunna få ihop det här fantastiska gänget med musiker på en och samma scen, på en och samma gång.? Är det möjligt? Det var det! På nåt magiskt sätt så gick det att samla nästan allihop på Ktvå's lilla scen i Uppsala tisdagen

den 8 november.  Det blev en magisk kväll!

Jojje Höstrelease.jpeg
Jojje Wadenius
Jocke Höstrelease.jpeg
Joakim Ekberg
Erik Höstrelease.jpeg
Erik Häusler
Svante Höstrelease.jpeg
Svante Henryson
Berqua Höstrelease.jpeg
Tomas Bergquist
Anna i Stina Höstrelease.jpeg
Anna Widing
Mattias Höstrelease.jpeg
Mattias Svensson
Alexander Höstrelease.jpeg
Alexander Skylvik
Lennart m mic 2 + Berqua Höstrelease.jpeg
Lennart Simonsson
Hela gänget Höstrelease.jpeg
Konsertbilder: Schwalbe Production
bottom of page