Logga Art of Space transparent_edited.pn
Nu är den här!
Klicka på skivan eller på loggorna för att lyssna.  :)
OMSLAG Min Magiska Trädgård (215 × 215 mm).jpg
spotify svartvit.png
Spotify
tidal.png
Tidal
apple logga svart.png
Apple music
Min magiska trädgård

Lennart Simonsson

musik, text & produktion (piano & keyboards)

Anna Widing – idé & text (sång)

Erik Häusler – produktion, inspelning, mix & master

Jojje Wadenius (elgitarr & akustisk gitarr)

Mattias Svensson (kontrabas & elbas)

Joakim Ekberg (trumset)

Svante Henryson (cello)

Magnus Lindgren (klarinett & flöjt)

Alexander Skylvik (tuba)

Sara Niklasson (fiol & banjo)

Tomas Bergqvist (slagverk & keyboards)

Om projektet

Visst är det fascinerande med naturens generositet? Om du skulle spara alla frön från din favorittomat och plantera dem, så skulle dessa frön, efter en enda odlingssäsong, kunna ge upphov till kanske 100 nya plantor, som i sin tur skulle kunna ge dig 10 000 nya tomater… Vilket otroligt överflöd!

 

När Dag Elfgren, Östhammars kulturskolechef, gav oss uppdraget att skriva nya barnvisor för kommunens sexåringar, föll sig valet av tema helt naturlig.  Vi, som utflyttade storstadsbor med längtan till landet, har gradvis blivit alltmer bergtagna av naturens och odlingens mirakel. Under de senaste åren har vi förstått hur viktigt det är att förvalta vår relation till jorden och hennes gåvor på ett hållbart och naturligt sätt.

Vår önskan med dessa sånger har varit att väcka barnens inneboende nyfikenhet och kreativitet kring detta ämne för att förhoppningsvis lägga en grund till ett fortsatt intresse längre fram i livet. En annan del av den pedagogiska intentionen har varit att presentera olika musikstilar för barnen, som de kanske inte självklart möter i sin vardag.

Som en rolig bonus blev Annas föräldrar också inspirerade att skapa akvareller till sångerna. De flesta är målade av Johnny, en del i samarbete med Ingegerd, som både bistått i hans skaparprocess och även bidragit med en egen bild. Detta blev till ett program som kompletterar konserten, med bilder och sångtexter och skivomslaget.

IMG_4301.jpeg

Under våren gick vi in i 'studion' med ett gäng makalösa musiker och medmänniskor och startade processen som nu blivit skiva!

God lyssning önskar vi från vår egen Magiska trädgård! ;)